به گزارش بیداربورس وزارت صمت قصد دارد فرمولی جدید را برای تعیین قیمت خودروهای داخلی پیاده کند.
فرمول جدید:
"نرخ تورم منهای ۱۵درصد از کاهش هزینه خودروسازان"
*شورای رقابت کنار زده شد
در سالهای گذشته قیمتگذاری خودرو برعهده شورای رقابت و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بود اما اواخر سال گذشته به دستور شورای هماهنگی سران قوا، شورای رقابت کنار زده شد و سازمان حمایت قیمتگذاری را در دست گرفت که البته این تصمیم هم چندان پایدار نبود و امسال ستاد تنظیم سکان را در دست گرفته.
*فرمول قیمتگذاری خودرو چه بود؟
پیش از این خودروسازان اسناد و مدارک مربوط به هزینههای نهادههای تولید را در اختیار نهادهای موردنظر قرار میدادند و آنها با در نظر گرفتن موارد مختلف (حتی مسائل اجتماعی) میزان افزایش قیمت را تعیین و ابلاغ میکردند.
*ارزانی ۱۵ درصدی یا گرانی ۲۵ درصدی؟
"در سال ۱۴۰۱ تا ۱۵درصد از هزینههای تولید خود بکاهید"
این جمله وزیر صنعت بسیاری را به خیال کاهش ۱۵ درصدی قیمت خودرو برد. اما فاطمی امین خط بطلانی بر این خیالات کشید و گفت اشتباه برداشت کردید.
"باتوجه به گفته وزیر صمت اگر نرخ تورم در فرمول وزارت صمت را ۴۰درصد (عدد تورم سال گذشته) در نظر بگیریم، با کسر عدد ۱۵ از آن، قیمت خودروهای داخلی طی امسال نه تنها کاهشی نخواهند داشت بلکه افزاش ۲۵درصدی را نیز تجربه خواهند کرد."
*دولت تصمیمی برای افزایش قیمت خودرو ندارد!
البته وزارت صمت افزایش قیمت خودرو را تکذیب کرد اما اگر خودروسازان بخواهند به
فرمان رئیس جمهور مبنی بر رشد بیش از ۵۰ درصدی در تولید و افزایش کیفیت محصولات جامه عمل بپوشانند، راهی جز افزایش قیمت ندارند، چرا که با وجود اسم خودروسازان در لیست ابربدهکاران بانکی دیگر قادر به گرفتن تسهیلات هم نیستند.
بنابراین خودروسازان برای تأمین نیازها، چارهای جز افزایش قیمت ندارند
*جدال بورس کالا و وزارت صمت؟
" تمامی خودروهای تولیدی ایرانخودرو به صورت ۱۰۰درصد در اختیار بورس برای حمل و تحویل به مشتری قرار میگیرد"
این ادعای مهدی خطیبزاده، مدیرعامل ایرانخودرو است.
حال سوال اصلی این است که اگر قرار به عرضه خودرو در بورس کالاست، پس قیمت هم باید براساس مقررات بورس کالا یعنی عرضه و تقاضا تعیین شود، با این حال چرا وزارت صمت به دنبال فرمول جدید برای قیمتگذای خودرو است؟
*سود ۲۰۰ میلیونی در قرعهکشی خودرو
در هفتههای گذشته عرضه خودرو در بورس کالا با بازار آزاد تفاوت قیمت داشت و خریداران با خرید از بورس کالا حدود ۱۰ الی ۳۰ میلیون تومان سود کسب کردهاند اما این سود ۱۰ میلیون تومانی به مذاق دلالانی که در قرعه کشی خودرو سودهای ۲۰۰ میلیونی میکردند، چندان خوش نیامده و به نظر میرسد، شفافیت بورس کالا برای برخی افراد سودجو دردسرساز شده است.
خبرنگار: نازنین درویشی
نظر شما